آشنایی با سودوموناس pseudomonas

تبلیغات

آشنایی با سودوموناس pseudomonas

آشنایی با سودوموناس pseudomonas

این باکتری کرم منفی و میله شکل، بزرگترین جنس باکتری ها هستند که در مواد غذایی تازه وجود دارند در صد مولی GTC در DNA آنها70-58 است بنابراین گروه نامتجانسی هستند آنها باکتری های رایج خاک و آب بوده و از پراکندگی وسیعی در مواد غذایی بویژه سبزی ها ،گوشت ،طیور و فرآورده های دریایی بر خوردارند. سودمونانسها مهمترین گروه باکتری ها در رابطه با فساد مواد غذایی تازه سرد شده هستند چراکه تعداد زیادی از گونه ها و نژادهای آنها سرما دوست اند تعدادی از آنها رنگدانه های محلول در آب به رنگ آبی مایل به سبز تولید می کنند در حالیکه در انواع فساد مواد غذایی این این رنگدانه ها تولید نمی شوند . الف) شایع ترین نوع فساد سودموناس ها فساد در تخم پرندگان

1.فساد سبزی ناشی از گونه های.. سودموناس بویژه سودموناس فلورنس

2.فساد بی رنگ ناشی از سودموناس 3.فسادسیاه 4.فساد صورتی در فراورده های شیری :1. شیر خام 2.شیر پاستوریزه 3.کره(بوی شبیه را بدبویی آمریکایی (skunklike oder) .(لخته شیر را تبدیل می کنند) 

ناشی از رشد سودموناس مفتیکا و تغییر رنگ سیاه ناشی از سودموناس نیگریفاسینس .

 تمامی فراورده های شیری از قبیل شیر. کره. پنیر. خامه. بدلیل ترکیب شیر محیط رشد مناسبی برای تمام انواع ارگانیسم های مولد فساد رایج شامل کیک و مخمر ها است بعضی از باکتری ها همیشه در شیر وجود دارند می توانند در شیر زنده مانده و شاید هم تکثیر پیدا کنند اما شیر برای اغلب انها محیط رشد مناسبی محسوب نمی شود . بعضی از این باکتری ها در اثر رقابت سایر میکروارگانیسم ها و نامساعد شدن محیط زیست خود از بین می روند . باکتری ها که بطور معمول در شیر وجود دارند عبارتنداز باکتری های مولد اسید لاکتیک کلیفرم ها باکتری های مولد اسیدپیوتیدیک . اسیدپروپیونیک و باکتری های مولد فساد نتروکوکوس. لاکتوباسیلوس. استریتوکوکوس. لولونوستوک . لاکتوکوکوس. میکروباکتریوم . یروپیونی باکتریوم . میکروکوکوس . کلی فرم ها . پروتئوس. سودموناس. باسیلوس.

 وگندزایی که به عنوان زمینه میکروبی شیر محسوب میشوند.

شیر پاستوریزه شده توسط اسیدپتوکوکوسی های مقاوم به حرارت فساد می شود این باکتری ها لاکتوز شیر را به اسیدلاکتیک نموده و با کاهشph شیر به حدود 5/4 باعث انعقاد انها میشوند در صورت حضور لاکتویاسیلوس این میکروارگانیسم ها فعالیت تخمیری را ادامه داده و ممکن است ph.شیر رابه 4 یا پایین تر برساند اگر اسیورکیک  وجود داشته باشد در سطح شیر رشد نموده و ph شیر را به سمت خنثی افزایش می دهد در نتیجه باکتری ها با قدرت پروتئولیتیک بیشتر نظیر گونه های سودوموناس رشد نموده و لخته شیر را تبدیل به مایع می کنند.

آشنایی با باکتری اروینیا erwinia

گونه های این جنس پاتوژن گیاهی بوده و باعث نکروز ، گال، پلاسیده شدن یا پوسیدگی نرم در گیاهان می شود و از این رو به گیاهان ، سبزیها و میوه ها صدمه وارد می کنند اروینیا کاروتوورا عامل بیماری ( پوسیدگی نرم باکتریایی ) است. اروینیا کاروتوورازیر گونه کاروتوورا سبب پوسیدن تعداد زیادی از گیاهان می شود . اروینیا کاروتوورا زیر گونه اتروسپتیکادر سیب زمینی ( پوسیدگی سیاه ) ایجاد می کند . اروینیا کاروتوورا زیر گونه بتاواسکولوروم عامل پوسیدگی نرم در چغندر قند می شود

این باکتری گرم منفی روده ای،میله ای شکل بوده و بخصوص در گیاهان یافت شده و باعث فساد نرم باکتریایی در انها می گردد . درصد مولی    G+C در   DNA آنها    54.1-53.6     است.

آشنایی با باکتری پروتئوس  proteus

این جنس متعلق به راسته ی انترو باکتریالس  و خانواده ی انتروباکتریاسه می باشد.باکتری های این جنس  به شکل میله ای راست و گرم منفی بوده و بوسیله ی تعداد زیادی تاژک های پریترش متحرک هستند.هوازی تا بی هوازی اختیاری و بیشتر هم در حین رشد و تکثیر تغییر شکل می دهند. از مشخصات بارز این باکتری ها حالت خزندگی آنها در سطح محیط کشت می باشد و پرگنه ها به صورت یک لایه نازک در می آید. به استثنای یک گونه بقیه گونه ها گلوکز را با تولید اسید وگاز تخمیر می کنند. همچنین به غیر از یک گونه، سایر گونه ها قادر به هیدرولیز اوره می باشند، گونه های مختلف جنس پروتئوس غالباَ به عنوان عامل فساد بر روی گوشت،ماهی،تخم مرغ و سایر مواد غذایی که در شرایط معمولی نگهداری می شوند،حضور دارند.اما آنها به ندرت در روده انسان و حیوانات سالم و یا در اختلالات  گوارشی مشاهده می نمایند. "پروتئوس وولگاریس"  یکی از مهمترین گونه این جنس می باشد که در حین تجزیه مواد غذایی ایجاد ترکیبات بدبو می نماید.





مطالب مرتبط
بخش نظرات

برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







.